tirsdag 19. november 2013

Hjemmelaget Julegløgg…

I år blir det noen som får heimlaga julegaver, og heriblant heimlaga gløgg.

Nydelig duft i huset når gløggen surrer på komfyren, med mange flotte og godtluktende julekrydder oppi gryta…

krydder 

 gløgg

Ekstra god julegløgg

1 fl rødvin
100 g lynghonning
2 stk kanelstang
3 stk hele kardemomme
2 ss hakket tørket ingefær
8 stk hele nellik
1 stk appelsin - skallet av den
1 ss tørkede blåbær
revet muskatnøtt
nykvernet pepper
2 dl vann
2 dl akevitt eller vodka
2 dl madeira
rosiner og hakkede mandler

Fremgangsmåte

Ha lynghonning, kanelstenger, kardemomme, nellik, appelsinskall, tørkede blåbær, litt revet muskat og nykvernet pepper i 2 dl vann og kok i 10 minutter. Dekk til og la det kjøle seg ned og så stå i kjøleskapet over natten. Sil vekk krydderet, så du får vann med kraftig kryddersmak. Varm opp kryddervann, rødvin, akevitt/vodka og madeira, og server med rosiner og hakkede mandler.

Lykke til…

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar