onsdag 11. desember 2013

Hjemmelagde Marsipan - og Cognac kuler… 

Mannen min, med bittelitt hjelp fra meg, har laget hjemmelagde marsipan- og cognac kuler.

De er helt nydelige og anbefales på det sterkeste! Jeg liker egentlig ikke marsipan, men disse hjemmelagde kulene er supergode. Se oppskrift nedenfor…

De tok seg også veldig flott ut i disse nydelige glasskrukkene som eg kjøpte til bryllupet vårt i sommer :-) Sikle sikle…

IMG_0454[1]

Trinn 1: Lage Marsipankuler

  • 500 g  mandler 
  • 500 g  melis 
  • 1 ts  tragant  (kan sløyfes)
  • 1 ss  eggehvite 

Skåld mandlene og tørk dem godt – gjerne på lav varme i ovnen ca. 1 time.

Mal mandlene én eller to ganger i kvern eller hurtigmikser.

Bland mandler, tragant, eggehvite og melis og arbeid marsipanen sammen til den er glatt og henger godt sammen. Ha også gjerne litt farge i så blir den ekstra flott…

Pakk marsipanen i plast og la den hvile i minst et par timer.

Trinn 2 : Lage Cognac kuler

  • 1000 gr marsipan
  • 100 gr mandler
  • 6 ss Cognac
  • 250 gr malte mandler
  • 400 gr mørk sjokolade

Sett ovnen på 180 grader.

Skold mandler og skjær de i tynne splitter (vi brukte stavmikser)

Rist mandelsplittene i ovnen til de er gylne.

Elt sammen marsipan, mandelsplitter og cognac.

Trill ut små glatte kuler.

Sett kulene på et brett med bakepapir og dekk de godt til.

Smelt sjokoladen i vannbad eller ved svak varme på komfyren.

Dypp kulene i den smeltede sjokoladen og rull de deretter i malte mandler.

Vi farget vår marsipan skikkelig rød, og selv om det ikke vises på grunn av sjokoladen utenpå, så ble det ganske kult når man begynte å spise :-)

Lykke til…

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar